Általános tudnivalók

Hogy mi folyik mostanában a világban a táplálkozási trendek körében, az egészen  elképesztő, az ember csak kapkodja a fejét. Néhány szakember – akik  már  évtizedek óta a szakmával foglalkoznak,- sem lát tisztán, persze, hogy a  hétköznapi ember rendesen megzavarodik a különböző ötletektől.

Együnk kevesebb zsírt, mert egészségtelen, mondták tegnap, ma pedig  ősellenségként kell küzdenünk egyes növényi olajok és margarinok ellen.
A tej húsz évvel ezelőtt élet erő egészség volt, mára kiderült, hogy a népesség nagyobb hányada meg sem tudja emészteni, ha betöltötte a harmadik életévét. A fehérjék a testünk építő kövei, szólt a tanítás, de néhányan azt sulykolják belénk, hogy a magas fehérjefogyasztás tönkreteszi a veséket.
A
só fogyasztásról már nem is beszélek. (Tengeri vagy jódozott? stb.)Erről a témáról egyébként külön menü pontban is lehet olvasni!

Mi az igazság, nem tudjuk pontosan, és én nem is kívánok ebben állást foglalni. Nyilván kemény anyagi érdekek diktálják az élelmiszer piac egyértelműen önös érdekeit figyelembe véve, mi a jó nekünk.

Maradjunk a jól bevált józan paraszti ész tematikájánál.

A friss zöldség és gyümölcs fogyasztása egyértelműen nagyon fontos.
A szénhidrátok közül a lassú felszívódású fajtákat érdemes választani, és a magas  fehérjetartalmú sovány húsok fogyasztásával sem hibázhatunk. Ne feledkezünk meg a bőséges folyadékfogyasztásról. Persze mindezt úgy kell kombinálni, hogy a kalória igényünket a céljainkhoz igazítsuk. Nagy örömmel segítek minden kedves ügyfelemnek, akik személyre szabott, a hétköznapi életben is használható útmutatást kapnak tőlem a program során.

Alapvető étkezési szabályok normál diétánál:
>> PDF Download